Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Το Απόλυτο Backup: Πώς να μην χάσετε ΠΟΤΕ τα αρχεία σας

Τα αρχεία στον υπολογιστή μας περικλείουν όλη μας τη ζωή. Ψηφιακές φωτογραφίες από τις ευτυχισμένες μας στιγμές. Αρχεία κειμένου και λογιστικά πάνω από τα οποία έχουμε ματώσει. Τραγούδια και βίντεο που ψάχναμε για μήνες, μπορεί και χρόνια, και αν τα χάναμε θα ήταν πιθανώς αδύνατον να τα ξαναβρούμε. Και, αν υπολογίσει κανείς πως το να αποτύχει κάθε δίσκος είναι απλά θέμα χρόνου (λόγω τριβών), μόνο μέσα από το διαδίκτυο μπορούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό backup.
Δεν θα ξεχάσω τι συνέβη σε μια παλιά μου δουλειά, στα γραφεία ενός μικρού ταξιδιωτικού περιοδικού. Όλο το ψηφιακό υλικό των παλαιότερων τευχών, κείμενα, φωτογραφίες, και αρχεία Illustrator και Indesign για πάνω από 30 μήνες, τα κρατούσαν αποθηκευμένα σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, επώνυμο μοντέλο από μια δημοφιλή σειρά δίσκων.
Μια μέρα ο δίσκος, ένα μοντέλο που στηριζόταν κάθετα, έπεσε στο πλάι, πάνω στο γραφείο (ούτε καν από το γραφείο στο πάτωμα. Μιλάμε για μια πτώση εκατοστών). Δεν ξαναλειτούργησε ποτέ, και ειδική εταιρεία ανάκτησης δεδομένων ζητούσε 600 ευρώ, χωρίς εγγύηση πως θα ανακτηθούν όλα τα αρχεία.
Μην αφήσετε κάτι αντίστοιχο να συμβεί και σε εσάς. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου